Nieuws

Foto’s alternatieve kalverenkeuring 2022

De leden van de Fokveedag bedanken de organisatie van de Oogstdag in Tinte (op 20 augustus 2022) voor de gastvrijheid zodat er op kleine schaal toch nog kalveren voorgebracht konden worden. Ook alle sponsoren, jury en hulp bedankt voor de bijdrage aan de geslaagde dag. 

Grana’s Pie dit jaar weer glorieuze winnaar

Grana’s Pie is zaterdag 11 augustus tijdens de 61e Fokveedag Hellevoetsluis verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden. Een opmerkelijke prestatie voor een tien jaar oude melkkoe, die in haar leven al meer dan 92.000 liter melk heeft gegeven.

Konijnenhop op Fokveedag

Tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis kunnen boeren, burgers en buitenlui, jong en oud niet alleen genieten van imposante koeien maar ook van het mooie boerenleven op Voorne-Putten. En er zijn springende konijnen…

Oefenen voor het kampioenschap Showmanship

Tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis draait het niet alleen om de melkkoeien maar ook om kalveren en hun begeleiders. Boerenzoons en -dochters nemen hun mooiste en liefste kalveren mee naar Hellevoetsluis en laten zien dat ze over een paar jaar met gemak in de voetsporen van hun ouders kunnen treden.

Wie wordt de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden?

Wie wordt de allermooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden? Frida, Carla, Martha of Guurtje? Zaterdag 11 augustus wordt die vraag beantwoordt. Dan strijden 77 melkkoeien tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis namelijk om deze felbegeerde titel.

Voor in de agenda: zaterdag 11 augustus 2018

De zomer is gestart! Op de achtergrond werkt de organisatie alweer een aantal maanden aan de 61e Fokveedag Hellevoetsluis. Uiteraard blijven de meeste onderdelen behouden, maar zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar weer wat kleine verrassingen in petto. Houd de website en onze Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws! Het belooft weer […]

Grana’s Pie 2 ook dit jaar de mooiste

Grana’s Pie 2 is zaterdag 12 augustus tijdens de 60e Fokveedag Hellevoetsluis wederom verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden. Net als vorig jaar mag melkveehouder Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal de beker mee naar huis nemen.

Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Wil je de Fokveedag nog een keer beleven? Dat kan er staat een mooie sfeerreportage voor je klaar.

Zo vind je de weg op de Fokveedag

Om precies te weten welke demonstratie of keuring tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis plaatsvind is er een handige plattegrond gemaakt. Die kun je hier bekijken of downloaden. Trouwens, je krijgt hem ook gewoon bij de ingang van het Fokveedag terrein! Bewaren

De Koeienvlaai is er weer!

Ja hoor, hij is er weer. De officiële Fokveedag Koeienvlaai. En nee, dit keer is hij er niet in een, maar in twee smaken!

Vogelspinnen, slangen, koeien en paarden op Fokveedag Hellevoetsluis

Een streekmarkt, een crea-tent, een trekpaardenshow, een politiehondendemonstratie, een reptielenact, een messenwerper en zingende fotgrafen. Je zou bijna vergeten dat het tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis om de koeien en de paarden gaat, zoveel valt er zaterdag 12 augustus te beleven op het Fokveedag-terrein aan de Smitsweg in Hellevoetsluis.

Fokveedag Hellevoetsluis schenkt Kinderboerderij De Kerkestee 1.000 euro

Hellevoetsluis – De Fokveedagcommissie De Zuid-Hollandse Eilanden schenkt Kinderboerderij De Kerkestee in Hellevoetsluis een gift van 1.000 euro. Bert Poot, voorzitter van de Fokveedagcommissie overhandigde dat bedrag zondag 11 juni symbolisch aan de voorzitter van De Kerkestee, Evert Taal. Die dag vierde de Kinderboerderij zijn 35-jarig bestaan. Voor Taal komt de gift als geroepen. “We […]

Grana’s Pie 2 is de mooiste van de Zuid-Hollandse Eilanden

Grana’s Pie 2 is zaterdag 13 augustus tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden. Daarmee is het melkveehouder Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal gelukt om de wisselbokaal voor de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden weer te veroveren.

Beleef de Fokveedag 2016 nog een keer…

De 59e aflevering van Fokveedag Hellevoetsluis was een groot succes. Zo’n 5.000 bezoekers keken naar de koeien, paarden, ganzen, honden, kamelen, cavia’s en alle andere dieren die zaterdag 13 augustus op het terrein aan de Smitsweg in Hellevoetsluis waren te zien. Beleef de dag nog eens. Bekijk een greep uit de vele foto’s die tijdens […]

De koeienvlaai is klaar…

Ook dit jaar maakt Bakkerij Klok weer een overheerlijke koeienvlaai. De frisse aardbeien yoghurt vlaai is donderdag, vrijdag in de winkel van Bakkerij Klok en zaterdag tijdens de Fokveedag te koop.

Oefenen bij ondergaande zon

Op een mooie zomeravond, bij ondergaande zon, oefent José Eikelenboom uit Abbenbroek met Herma. Herma is een van de mooiste koeien uit de stal van José en haar man Bart. Zaterdag 13 augustus is ze ook in de keuringsring te vinden tijdens Fokveedag Hellevoetsluis. Oefenen blijkt niet echt nodig. Als een echte miss stapt de […]

Spectaculaire demonstraties

Naast koeien zijn ook dit jaar weer tijdens de Fokveedag in Hellevoetsluis de meest spectaculaire demonstraties te zien. Zo toont kettingzaagjongleur Marty LeGray zijn kunsten en komt Piet de Ronde laten zien hoe je met een vierspan rijdt. Kettingzaagjongleur Marty LeGray, afkomstig uit de Verenigde Staten maar woont al sinds jaar en dag in Amsterdam, […]

Hilda 26 mascotte Fokveedag Hellevoetsluis 2016

Een van de deelneemster van de 2016 aflevering van de Fokveedag in Hellevoetsluis is Hilda 26. De trots van melkveehouder Bert Poot. De zes jaar oude Hilda werd vorig jaar nog vijfde tijdens de Zuid-Nederlandse keuring in Den Bosch. Dit jaar siert zij de posters en programmaboekjes die de organisatie van de Fokveedag Hellevoetsluis maakt. […]

Recordaantal koeien op Fokveedag Hellevoetsluis

De Fokveedag Hellevoetsluis is al jaren de plaats waar de mooiste koeien van de Zuid-Hollandse Eilanden met elkaar de strijd aan gaan. Dit jaar komen ook melkveehouders van de Zeeuwse Eilanden met hun mooiste koeien naar Hellevoetsluis. Daardoor doen op zaterdag 13 augustus 96 koeien mee aan de schoonheidswedstrijd. Een recordaantal.

Bedankavond vrijwilligers @ Historyland

Op zaterdagavond 14 november hield de organisatie van de Fokveedag haar jaarlijkse bedankavond voor vrijwilligers. Deze keer op een wel heel bijzondere locatie: Historyland. Terwijl Hellevoetsluis en omstreken uitkijken naar de opening komend voorjaar, mochten wij alvast een kijkje nemen in de geheel verbouwde boerderij aan de Ravenseweg in Hellevoetsluis. De heer Van den Ban werkt hier […]

De 2015 editie van de Fokveedag in foto’s

Vele fotografen, zowel professionele als hobbyisten kwamen afgelopen zaterdag naar de Fokveedag. Ruben Groeneveld, Nico Kranenburg en Gertjan Zevenbergen waren twee van die fotografen. De foto’s zijn hier te vinden.

VIDEO: TV Rijnmond bezoekt de Fokveedag

De media is ook dit jaar in grote getale op de Fokveedag Hellevoetsluis afgekomen. TV Rijnmond maakte de eerste reportage. En hier kun je hem zien.

Wie won de verloting?

Ieder jaar vindt in de grote tent een verloting plaats tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis. En dus ook dit jaar. Een overzicht van de winnaars…

Carla 109 is weer de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden

Wekken-Holstein Carla 109 is zaterdag 8 augustus tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden. Daarmee is het melkveehouder Cees van der Wekken uit Maasdam toch weer gelukt om de wisselbokaal voor de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden mee te nemen naar de Hoeksche Waard. De 6-jarige Carla 109 […]

Prachtig weer voor succesvolle Fokveedag

Heerlijk zonnig weer, een graad of 22 en een licht briesje. Onder ideale omstandigheden vond vandaag de Fokveedag Hellevoetsluis plaats. De duizenden bezoekers genoten maar de dieren, hoe vonden zij het? We vroegen het Taco Hendriks, dierenarts op de Fokveedag en de eigenaar van de kamelen en de knuffelfarm, Bert Roelofs van die de Knuffeldierenfarm opzette.

Het mooiste paard van Zuid-Holland

Ze komen uit Noordwijk en Achthuizen, uit Meerkerk en ’s Gravenzande, uit Zuidland en Dordrecht. De eigenaren en fokkers van de Trekpaarden en Haflingers die deelnemen aan de provinciale keuring in Hellevoetsluis. Tijdens de Fokveedag op zaterdag 8 augustus wordt dus niet alleen de allermooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden gekozen, maar ook het mooiste Trekpaard en de mooiste Haflinger van Zuid-Holland.

Fokveedag wordt knuffelfestijn

De Fokveedag Hellevoetsluis is al jaren de plaats waar de mooiste koeien met elkaar de strijd aan gaan. Dit jaar beslist een vakkundige jury op zaterdag 8 juli welke van de 70 koeien de mooiste van de Zuid Hollandse Eilanden wordt. Maar er is meer. De Fokveedag is ook nu weer de plaats waar kinderen kennis maken met de dieren die op een boerderij rondlopen.

Om je voor te bereiden op de Fokveedag: de Flyer

Om wegwijs te worden op het Fokveedag terrein is er een speciale flyer gemaakt, die iedere bezoeker bij de entree krijgt.

Daar is de taart!

Natuurlijk is de Fokveedag Hellevoetsluis de Fokveedag niet, als er niet een speciale taart voor dit evenement wordt gemaakt. Dit jaar prijkt Herma op de heerlijke appel-citroen koeienvlaai.

Grote paardenkeuring tijdens Fokveedag Hellevoetsluis

Werden er tot vorig jaar nog alleen koeien gekeurd tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis, dit jaar komt daar de keuring van prachtige paarden bij. De 58e editie van de Fokveedag Hellevoetsluis, die dit jaar op zaterdag 8 augustus plaatsvindt, heeft dan ook dit jaar alles in zich om weer een mooie aflevering te worden.

Mooie Herma staat op de Fokveedag posters!

Dit jaar is Herma onze Fokveedag Promotie-koe. Geschoren en gewassen poseerde de roodbonte Herma van de familie Eikelenboom uit Abbenbroek, op het terrein waar straks het themapark Historyland zal verschijnen.

Cees van der Wekken over zijn bedrijfsgroep op QMusic

Melkveehouder en Fokveedag Hellevoetsluis deelnemer Cees van der Wekken vertelt op Q-Music over bedrijfsgroepen, uiers, ballen en paarse koeien. Luister het fragment hier terug.

Grana’s Pie is de mooiste

Grana’s Pie is zaterdag 9 augustus tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden. Daarmee is het melkveehouder Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal net als twee jaar geleden weer gelukt om de wisselbokaal voor de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden mee naar huis te nemen. De 6-jarige Grana’s Pie […]

Jan Willem Hoftijzer over Grana’s Pie bij Coen en Sander op 3FM

Jan Willem Hoftijzer, de eigenaar van de mooiste koe van de Zuid Hollandse Eilanden, vertelt bij Coen en Sander op 3FM over Grana’s Pie. En over spenen, uiers, gevoelens, vlees en pap. Luister het fragment hier terug.

VIDEO: het tv-verslag van RTV Rijnmond

Al eerder lieten we het radioverslag van RTV Rijnmond op deze website horen. Nu kun je het verslag bekijken dat de regionale omroep voor de tv maakte. Met in de hoofdrol Laura Poot,  Christiaan Franken, Lars van Loenhout en Henk Lutke Willink. En de mooiste koeien van de Zuid Hollandse eilanden natuurlijk.

VIDEO: Roel van Deursen maakt verslag van Fokveedag

Amateur videograaf Roel van Deursen deed het vorig jaar en doet het nu weer. Hij maakte en monteerde razendsnel een videoverslag van de Fokveedag Hellevoetsluis die zaterdag 9 augustus werd gehouden. Je kunt hem hier terugkijken.

De eerste foto’s van de Fokveedag staan online

Wie de 57e aflevering van de Fokveedag Hellevoetsluis opnieuw wil beleven, kan niet alleen video maar ook de nieuwe fotoserie bekijken.

RTV Rijnmond bezoekt Fokveedag Hellevoetsluis

Verslaggevers van RTV Rijnmond brachten dit jaar ook een bezoek aan de Fokveedag Hellevoetsluis. De radio reportage wordt maandagochtend uitgezonden. Maar hij is hier nu al te beluisteren.

Kids krijgen cursus showmanship

Marianne Oudijk uit Strijen krijgt uitleg over het presenteren van haar kalf. Marianne is een van de deelnemers aan de kalverkeuring die aanstaande zaterdag 9 augustus tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis plaatsvindt.

Wat is uw zilveren bestek waard?

Altijd al willen weten of er iets van waarde in uw bestekla ligt? Kom dan met uw messen, vorken en lepels naar de Fokveedag Hellevoetsluis. Een expert zal uw bestek taxeren.

De Fokveedag Koeienvlaai is er weer!

Het wordt een traditie. Ook dit jaar maakt Bakkerij Klok weer een heerlijke koeienvlaai. Nu pronkt Nellie 87 op deze lekkere taart.

Frisbee-vangende honden op Fokveedag

Wel eens een hond een frisbee zien vangen? Tijdens de Fokveedag zal het de Heenvlietse groep Endless Dog Fun deze sport, want dat is het, demonstreren.

Download de flyer

Wilt u de Fokveedag Hellevoetsluis onder de aandacht brengen? Dat kan. Download dan de flyer, druk hem af en hang hem op. Samen met u maken we dit streekevenement tot een groot succes! Alvast bedankt.

Nellie 87 dit jaar mascotte van de Fokveedag

Nellie 87, de 8 jaar oude melkkoe van melkveehoudersfamilie De Wit uit Hellevoetsluis, zal dit jaar de folders, flyers, posters en het programmaboekjes van de Fokveedag Hellevoetsluis sieren. Voor een fotosessie beklom ze de ‘bijenrotonde’ aan de Nieuweweg in Hellevoetsluis.

Fokveedag Hellevoetsluis 2014: mooie koeien en sterke mannen

Het programma voor de 57e aflevering van Fokveedag Hellevoetsluis is zo goed als rond. Natuurlijk spelen de mooiste koeien van Voorne Putten, Goerree Overflakkee en de Hoeksche Waard zaterdag 9 augustus weer de hoofdrol tijdens dit plattelandsevenement. Daarnaast tonen sterke paarden en sterke mannen hun krachten.

Contract met hoofdsponsor Rabobank verlengd

Recentelijk heeft de organisatie van de Fokveedag het contract voor het hoofdsponsorschap met de Rabobank mogen verlengen. Dankzij deze toezegging en uiteraard de bijdragen van de andere sponsoren kunnen wij deze dag voor jong en oud ook dit jaar weer organiseren, bedankt daarvoor!

Wekken Holstein Carla 109 is de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden

Wekken Holstein Carla 109 is zaterdag 10 augustus tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden. Daarmee is het melkveehouder Cees van der Wekken uit Maasdam weer gelukt. Een jaar lang mocht hij de wisselbokaal die de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden krijgt, niet mee naar huis nemen. Maar […]

Foto’s Fokveedag Hellevoetsluis online

Wie de 56e aflevering van de Fokveedag Hellevoetsluis nog eens wil herbeleven, kan niet alleen video maar ook de nieuwe fotoserie bekijken. De foto’s zijn hier te vinden.

VIDEO: Impressie van Fokveedag Hellevoetsluis 2013

De Fokveedag Hellevoetsluis is een walhalla voor amateur- en professionele filmers en fotografen. Roel van Deursen komt al eerste met een videoimpressie van de dag op de proppen. Heb je zelf ook een video gemaakt en wil je die delen met de rest van de Fokveedag bezoekers? Stuur een link via het contactformulier en we […]

Koop een lekkere koeienvlaai

Ooit al eens een koeienvlaai gegeten? Ook dit jaar kun je er een kopen tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis. Op de overheerlijke vlaai is dit jaar de beeltenis van Mina 281 te vinden. Wie niet tot zaterdag 10 augustus kan wachten of geen kans ziet om naar de Fokveedag te komen, kan overigens woensdag 7 en […]

Lyndsey oefent voor de Fokveedag, Charissa coacht

Lyndsey Vaandrager uit het Zuid-Hollandse Oudenhoorn oefent samen met haar vader Arie voor de kalverbegeleidingswedstrijd, die zaterdag 10 augustus tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis wordt gehouden. Ze is de jongste deelnemer. Haar zusje Charissa geeft vanuit een rolstoel aanwijzingen. Een door een onfortuinlijke val gebroken voet verhindert haar om met een kalfje naar de Fokveedag te […]

Volgt Mina 281 Bea 111 op als mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden?

Zaterdag 10 augustus moet het duidelijk worden: is Bea 111 dit jaar weer de mooiste melkkoe van de Zuid-Hollandse Eilanden? Of is het misschien wel de beurt aan Mina 281? Mina siert in ieder geval de poster en het programmaboekje dat voor de 56e aflevering van de Fokveedag Hellevoetsluis is gemaakt. In de zon poseert […]

Wildwest taferelen tijdens Fokveedag Hellevoetsluis

Het meest spectaculaire onderdeel van de Fokveedag Hellevoetsluis is dit jaar zonder twijfel de demonstratie van The Future Guys. Dit zogenoemde trickriding-team, dat uit zes mensen bestaat, geeft een tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis een heuse Wildwest/demonstratie ten beste. Op getrainde westernpaarden halen The Future Guys in een spectaculair en razendsnel tempo de meest adembenemende stunts […]

VIDEO: Bert Poot vertelt over de Fokveedag

De voorzitter van Fokveedag Hellevoetsluis, Bert Poot, mocht half juli tegenover de camera  van het weekblad Groot Hellevoet vertellen over het evenement dat zaterdag 10 augustus weer in Hellevoetsluis plaatsvindt. De video is hier terug te zien.

Promoot de Fokveedag Hellevoetsluis; hang een flyer op

Wilt u de Fokveedag Hellevoetsluis zelf promoten? Dat kan. De organisatie heeft flyers gemaakt die u voor het raam, aan de deur of op de autoruit kunt hangen. Hoe het werkt? Eenvoudig. Download de flyer, print hem uit en hang hem op. Bedankt!   Fokveedagpamflet 2013 fokveedagpamflet 2013.pdf Categorie:2013 Datum:juli 25, 2013 271.7 KiB 354 […]

Fokveedag Hellevoetsluis: mooie koeien en snelle paarden

Het programma voor de 56e aflevering van Fokveedag Hellevoetsluis is zo goed als rond. Natuurlijk spelen de mooiste koeien van Voorne Putten, Goerree Overflakkee en de Hoeksche Waard zaterdag 10 augustus weer de hoofdrol tijdens dit plattelandsevenement. De kans is echter groot dat paarden dit jaar voor spektakel zorgen.

Nieuwe site

De website van de Fokveedag Hellevoetsluis is in een nieuw jasje gestoken. Na vijf jaar werd het tijd om te vernieuwen. Tegelijkertijd kun je de Fokveedag nu volgen via de sociale media.

Bea 111 is de mooiste van de Zuid-Hollandse eilanden

De mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden komt van Voorne Putten.  Afgelopen zaterdag werd Bea 111 namelijk door een twee koppige jury uitgeroepen tot de algemeen kampioene van de Fokveedag Hellevoetsluis. Ze staat nu weer rustig in de stal van haar fokkers: de familie Hoftijzer in Zwartewaal.