Konijnenhop op Fokveedag

Konijnenhop op Fokveedag

Tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis kunnen boeren, burgers en buitenlui, jong en oud niet alleen genieten van imposante koeien maar ook van het mooie boerenleven op Voorne-Putten. En er zijn springende konijnen…

Getrainde konijnen van de Arnhemse SunflowersRanch springen net als paarden over de barrières op een uitgezet parcours. Konijn-hop heet dat. Het bestaat al ruim 40 jaar en is nog vrij onbekend in Nederland. Hoe is het ontstaan? Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om zijn konijnen zo te houden als eigenlijk zou moeten is 40 jaar geleden Kaninhop in Zweden bedacht. Door de dieren veel te laten bewegen, verbeterd de kwaliteit van het leven van de konijnen. Tegelijkertijd leren kinderen verantwoord met het dier om te gaan. Vervelend vinden ze het niet. Konijnen hebben plezier in hun sport omdat ze van nature uit ook al graag springen. Het konijn kan zijn drang naar beweging uitleven en de kinderen leren de omgang met hun konijnen.

En meer…

Verder komen ook de liefhebbers van oude trekkers en machines komen aan hun trekken. Tijdens de Fokveedag staan de mooiste exemplaren van Voorne-Putten in slagorde opgesteld. En de eigenaren geven graag tekst en uitleg. Kinderen kunnen zich vermaken door een rondje te rijden op een kameel of een pony, spelletjes te spelen of door vreemde capriolen uit te halen op een springkussen. Er is een trekpaardenshow, een woodcarver die de mooiste figuren uit een boomstronk zaagt met een kettingzaag, een demonstratie met honden die frisbees vangen en de sterke mannen dagen je uit om de strijd met hen aan te gaan. Bezoekers van de Fokveedag Hellevoetsluis kunnen ook rondstruinen over de streekmarkt. Waar onder meer streekeigen kaas, honing, cakes en verse groenten te koop zijn. Op het Foodplein kun je jezelf te goed doen aan vers fruit, ijs, braadworsten, frites, pizza of poffertjes.