Fokveedag Hellevoetsluis: mooie koeien en snelle paarden

Fokveedag Hellevoetsluis: mooie koeien en snelle paarden

Het programma voor de 56e aflevering van Fokveedag Hellevoetsluis is zo goed als rond. Natuurlijk spelen de mooiste koeien van Voorne Putten, Goerree Overflakkee en de Hoeksche Waard zaterdag 10 augustus weer de hoofdrol tijdens dit plattelandsevenement. De kans is echter groot dat paarden dit jaar voor spektakel zorgen.

Tijdens deze aflevering van de Fokveedag zullen The Future Guys twee keer een show ten beste geven. Het showteam brengt spectaculaire stunts uit oude westernfilms en rodeo’s weer tot leven. Ook vierspanrijder Koos de Ronde uit Zwartewaal komt naar Hellevoetsluis voor een demonstratie. Maar zoals ieder jaar is Fokveedag Hellevoetsluis vooral een schoonheidswedstrijd. Voor koeien. Terwijl de trotse dieren en hun even trotse eigenaren door de keuringsring stappen, lopen de ganzen op de maat van de muziek tussen de benen van de bezoekers door en tonen herders hoe je met honden schapen bij elkaar drijft.

Streekmarkt
De Fokveedag Hellevoetsluis vindt traditiegetrouw iedere tweede zaterdag in augustus plaats. Tijdens dit evenement voor boeren, burgers en buitenlui kan jong en oud genieten van het mooie plattelandsleven op Voorne-Putten. Net als voorgaande jaren kun je op de streekmarkt proeven van al het lekkers dat Voorne-Putten voortbrengt. Denk daarbij aan kaas, honing en groenten maar ook aan paling. Kinderen kunnen zich vermaken door een rondje te rijden op een kameel, spelletjes te spelen, konijnen en cavia’s te aaien of door vreemde capriolen uit te halen op een springkussen.

Kortom, Fokveedag Hellevoetsluis; daar moet je geweest zijn!