Fokveedag Hellevoetsluis 2014: mooie koeien en sterke mannen

Fokveedag Hellevoetsluis 2014: mooie koeien en sterke mannen

Het programma voor de 57e aflevering van Fokveedag Hellevoetsluis is zo goed als rond. Natuurlijk spelen de mooiste koeien van Voorne Putten, Goerree Overflakkee en de Hoeksche Waard zaterdag 9 augustus weer de hoofdrol tijdens dit plattelandsevenement. Daarnaast tonen sterke paarden en sterke mannen hun krachten.


Zoals ieder jaar is Fokveedag Hellevoetsluis vooral een schoonheidswedstrijd. Voor koeien. In verschillende leeftijdsrubrieken kiest een jury de mooiste koeien uit. Terwijl de trotse dieren en hun even trotse eigenaren door de keuringsring stappen, lopen de ganzen op de maat van de muziek tussen de benen van de bezoekers door en tonen herders hoe je met honden schapen bij elkaar drijft.  Net als vorig jaar tonen krachtige trekpaarden hoe er honderd jaar geleden werd gewerkt. Sterke mannen laten welke krachten het menselijke lichaam kan ontwikkelen. Of het tot een wedstrijd komt? We zullen zien…

Streekmarkt
De Fokveedag Hellevoetsluis vindt traditiegetrouw iedere tweede zaterdag in augustus plaats. Tijdens dit evenement voor boeren, burgers en buitenlui kan jong en oud genieten van het mooie plattelandsleven op Voorne-Putten. Net als voorgaande jaren kun je op de streekmarkt proeven van al het lekkers dat Voorne-Putten voortbrengt. Denk daarbij aan kaas, honing en groenten maar ook aan paling. Kinderen kunnen zich vermaken door een rondje te rijden op een kameel, spelletjes te spelen, konijnen en cavia’s te aaien of door vreemde capriolen uit te halen op een springkussen.

Kortom, Fokveedag Hellevoetsluis; daar moet je geweest zijn!

Fokveedag Hellevoetsluis
Datum: zaterdag 9 augustus 2014
Tijd: van 09.00 uur tot 16.00 uur
Plaats: Terrein J.B. van den Ban, Smitsweg 29, Hellevoetsluis