Fokveedag Hellevoetsluis schenkt Kinderboerderij De Kerkestee 1.000 euro

Fokveedag Hellevoetsluis schenkt Kinderboerderij De Kerkestee 1.000 euro

Hellevoetsluis – De Fokveedagcommissie De Zuid-Hollandse Eilanden schenkt Kinderboerderij De Kerkestee in Hellevoetsluis een gift van 1.000 euro. Bert Poot, voorzitter van de Fokveedagcommissie overhandigde dat bedrag zondag 11 juni symbolisch aan de voorzitter van De Kerkestee, Evert Taal. Die dag vierde de Kinderboerderij zijn 35-jarig bestaan.

Voor Taal komt de gift als geroepen. “We willen de speeltuin vernieuwen. Daarvoor kunnen we dit geld goed voor gebruiken.” De Fokveedag, die ieder jaar op de tweede zaterdag van augustus aan de Smitsweg in Hellevoetsluis wordt gehouden, heeft een bijzondere band met de Kinderboerderij De Kerkestee. Joop Parlevliet, 30 jaar lang voorzitter van de fokveedagcommisssie, was ook de laatste bewoner van de boerderij aan de Plattedijk in Hellevoetsluis waarin nu de kinderboerderij is gehuisvest. Daarnaast was hij 35 jaar geleden een van de initiatiefnemers van de Kinderboerderij De Kerkestee. Bert Poot, voorzitter van de Fokveedagcommissie geeft daarnaast aan dat zowel de Fokveedag Hellevoetsluis als de Kinderboerderij hetzelfde doel dienen. “We willen allebei kinderen bekend maken met boerderijdieren en het leven op het platteland uitdragen.”

12 augustus
Dit jaar vindt de Fokveedag voor de 60e keer plaats. De Fokveedag Hellevoetsluis vindt dit jaar op 12 augustus plaats. Tijdens dit evenement voor boeren, burgers en buitenlui kan jong en oud genieten van het mooie plattelandsleven op Voorne-Putten. Natuurlijk staat de verkiezing van de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden voorop, maar net als voorgaande jaren kun je tijdens de dag ook genieten van al het lekkers dat Voorne-Putten voortbrengt. Denk aan kaas, honing en groenten maar ook aan paling. Kinderen kunnen zich vermaken door een rondje te rijden op een kameel, spelletjes te spelen, konijnen en cavia’s te aaien of door vreemde capriolen uit te halen op een springkussen.

Kortom, Fokveedag Hellevoetsluis; daar moet je geweest zijn!