Koeienvlaai eten tijdens Fokveedag Hellevoetsluis

Koeienvlaai eten tijdens Fokveedag Hellevoetsluis

Al eens een koeienvlaai gegeten? Tijdens Fokveedag Hellevoetsluis, het plattelandsevenement en de koeienkeuring van de Zuid-Hollandse eilanden kan het. Het festijn vindt zaterdag 11 augustus plaats..

Bakkerij Klok uit Hellevoetsluis heeft een speciale band met de Fokveedag Hellevoetsluis. “Als kind kwam ik al op de Fokveedag. Samen met een vriendinnetje was ik al vroeg op de wei tussen de schapen en de koeien te vinden”,  zegt Erica Klok. “Het is nog steeds  elk jaar een gezellige drukte aan de Smitsweg.” Ze heeft de etalage van de bakkerswinkel aan de Smitsweg helemaal in Fokveedag-stijl ingericht; compleet met foto’s van koeien, een melkbus en een ouderwetse emmermelkmachine.

Te koop
Maar daar blijft het niet bij. Banketbakkers Peter van den Heuvel en Erica Klok van Bakkerij Klok hebben namelijk ter gelegenheid van het jaarlijks terugkerende plattelandsevenement de Fokveedag-koeienvlaai bedacht. Een vlaai met chocoladebavarois en amarenenkersen en de beeltenis van Kekke, de Fokveedag-koe van dit jaar, er boven op.
Deze unieke Fokveedag-koeienvlaai is tijdens de donderdag 9 en vrijdag 10 augustus, de dagen voorafgaand aan de Fokveedag Hellevoetsluis, en tijdens de Fokveedag zelf in de winkels van Bakkerij Klok aan de Smitsweg en aan de Struytsche Hoek te koop. Daarnaast is Bakkerij Klok zaterdag 11 augustus op het Fokveedag-terrein te vinden, zodat de bezoekers van dit plattelandsevenement zo’n overheerlijke koeienvlaai kunnen kopen.

Troost
Wint u er liever een? Doe dan mee aan de grote Fokveedag-verloting. Dan vallen er namelijk ook nog eens twee vlaaien te winnen. En geheel volgens het Olympische credo ‘meedoen is mooier dan winnen’, krijgen ook de melkveehouders met de laatst geplaatste koeien een echte koeienvlaai mee naar huis. Als troost…