Het programma is weer rond!

Het programma is weer rond!

Het programma van de 54e Fokveedag Hellevoetsluis is rond. Een afwisselend programma, waarbij natuurlijk ook dit jaar de koeien weer de hoofdmoot van het plattelandsevenement vormen. Want wie van de vijfenzestig dieren volgt Carla 97 op en wordt dit jaar de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden.


Dit jaar strijden op zaterdag 13 augustus 65 koeien in drie leeftijdscategorieën, om de eer die vorig jaar Carla 97 van melkveehouder Cees van der Wekken uit Maasdam ten beurt viel.

Oud en nieuw
Naast de koeienkeuring is er op het terrein aan de Smitsweg in Hellevoetsluis nog veel meer te zien. Zo zijn er Alpaca’s, toont de kinderboerderij De Kerkestee uit Hellevoetsluis haar dieren, jaagt een ganzenhoeder zijn ganzen over het terrein, speelt Jachthoorngroep Nouveau Départ een deuntje tijdens de opening van het evenement en komt de Voornse Oldtimerclub met oude bromfietsen naar Hellevoetsluis. Om maar iets te noemen. Want je kunt ook nog kijken naar een palingroker, kinderen kunnen ponyrijden, er is een roofvogelshow en Border Collies laten zien hoe je schapen ophaalt. Er worden ook schapen geschoren terwijl een spinster meteen de wol tot draden verwerkt. Kinderen kunnen zich laten schminken of cavia’s en konijnen knuffelen. En daarmee noemen we nog niet eens alles wat er op de lijst staat.

Politiehonden
Wie wil weten hoe de landbouw er vroeger uit zag kan trekpaarden en oude trekkers bekijken. Op een deel van het terrein zijn ze ook daadwerkelijk aan het werk. En heeft u vorig jaar de demonstratie met politiehonden gemist? Geen nood. Ook dit jaar geven deze ‘hulpagenten’ weer acte-de-precense.